Iz vsebine
![Povitica z zakrknjemi jajci. JZ KP Kolpa, 2008. Adlešička peciva, str.19](https://www.kp-kolpa.si/wp-content/uploads/2019/03/Povitica-z-zakrknjemi-jajci.-JZ-KP-Kolpa-2008.-Adlešička-peciva-str.19.jpg)
Povitica z zakrknjenimi jajci
Takšna povitica se je pekla ob petkih k brezmesni enolončnici.
Testo:
500g moke
3dl mlačne vode
ščepec soli
2 žlici maščobe
Nadev:
3-4 jajca
mast
Mlačno vodo, sol in maščobo zmešamo, dodamo moko in zamesimo gladko testo. Mesimo tako dolgo, da se testo loči od posode in rok. Pustimo počivati 1 uro. Stepena jajca zakrknemo na vroči maščobi, malo ohladimo in potrosimo po testu. Po želji prelijemo še z maščobo, na kateri smo pekli jajca. Povitico zavijemo in damo na pomaščen pekač. Pečemo 40min pri 90 °C.
Vir: Adlešička peciva. Adlešiči: Javni zavod krajinski park Kolpa. Narodna in univerzitetna knjižnica. Ljubljana, 2008. Str.19