Belokranjska bravina s sladkim zeljem

Za 8 oseb potrebujemo:

1kg ovčetine s kostmi
3 velike korenčke
3 srednje velike čebule
3 stroke česna
1 paradižnik
1 vejica peteršilja
1 zeljnato glavo
5 velikih krompirjev
cel poper
sol

Priprava:

V lonec damo na koščke narezano meso, čebulo, korenje, česen, paradižnik, ter sesekljan peteršilj in cel poper. Zalijemo s toliko vode, da so sestavine pokrite in solimo po okusu. Na blagem ognju kuhamo, da se meso zmehča. Očiščeno zeljno glavo narežemo na kocke in blanširamo. Posebej skuhamo olupljen in na kocke narezan krompir in kuhanega odcedimo. Oboje damo v lonec z mesom. Solimo po okusu in na blagem ognju kuhamo še pol ure. Ponudimo vroče s svežim domačim kruhom in dobrim domačim belokranjskim vinom.

 

Vir:  Jedi iz mesa in mleka drobnice. Zveza društev rejcev drobnice Slovenije. Slovenj Gradec, 2006. Str. 3