Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Promocija Bele krajine v Bruslju

Salon des Vacances 2019 v Bruslju, ki je se je odprl 7. februarja, je v nedeljo zvečer zaprl vrata. Slovenija se že vrsto let organizirano predstavlja na tem enem najpomembnejših počitniških sejmov v tem delu Evrope. Na povabilo Slovenske turistične organizacije (STO) je v organizaciji RIC Bela krajina vsak dan od 10. do 18. ure potekala animacija na stojnici v izvedbi Vinarstva: DOLC 1834, čebelarke Martine Auguštin, harmonikarja Mihe Pezdireca in Javnega zavoda Krajinski park Kolpa, ki je predstavljal zavarovano območje narave, atraktivno uporabo domače ovčje volne, pisanje adlešiških pisanic in peko belokranjske pogače. S to animacijo so dobili možnost brezplačne predstavitve tudi belokranjski turistični ponudniki. Tokrat so se sejma udeležili GTM Metlika in Mini Resort Kolpa.

Slovensko stojnico sta med drugim obiskala tudi slovenski poslanec v Evropskem parlamentu Franci Bogovič, ter konzul na slovenskem veleposlaništvu Jean-Pierre Vonarb in tudi drugi v Bruslju živeči Slovenci. Običajno se je našemu povabilu odzval tudi veleposlanik dr. Rado Genorio, ki pa je tokrat službeno odpotoval.

Predstavitev Bele krajine je potekala dinamično in v veselem vzdušju, ki so ga pogosto prihajale popestrit tudi druge animacijske skupine, saj so bili pri Belokranjcih vsi gostoljubno sprejeti.

Bruseljski Expo (najdemo ga tik ob znamenitosti Bruslja – Atomium) letno pripravi 5 sejmov na katerih se skupno predstavi 27.000 razstavljavcev, obišče pa jih tudi 800.000 obiskovalcev. Tokrat je sejem potekal na 40.000 m2 površin, obiskalo pa ga je cca 120.000 ljudi, ki so iskali informacije o možnosti preživljanja dopusta na 750 stojnicah.

 

Boris Grabrijan

Vir: https://www.lokalno.si/2019/02/11/213927/zgodba/FOTO_Promocija_Bele_krajine_v_Bruslju/

          

Središče za dostopnost