Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Naj roža cveti 2017

V Starem trgu ob Kolpi »roža cveti« že 12. leto

Projekt za ocenjevanje najbolj urejene domačije in vasi že ves čas vodi Polansko turistično športno društvo iz Starega trga ob Kolpi. Čut za lepoto in urejeno okolje komisija vsako leto nagradi, v spodbudo in priznanje zaslužnim. Letos je prestižni naslov najlepše urejene domačije prejela družina Štajdohar iz Deskove vasi, hkrati pa je tudi Deskovo vas, kot celoto, komisija ocenila za najbolj urejeno in ji podelila »rožo«.

Uvodno predstavitev v kulturni program, ki sta ga vodili Katarina Kapš in Marija Pavlič, je pripravila predsednica KS Stari trg, Renata Butala, nastopili pa so tamburaši Črnomaljske Folklorne skupine Zeleni Jurij, čelistka Klavdija Žalec, harmonikar Gregor Šterk iz Kočevja, evropsko uspešen hip-hop par Žan Majerle in Brin Jugovič, humoristka Marija Zupančič ter glasbena skupina Špelič & Joh.

V dobrem desetletju je prireditev »Naj roža cveti«, v skrbi za zdravo, čisto in predvsem urejeno okolje, ena boljših spodbud v tem delu doline ob Kolpi, k urejanju domačij, kot tudi celotnih skupnosti oz. naselij. Tradicionalna prireditev druži ljudi Poljanske doline ob Kolpi, med Kočevskim rogom in Belo krajino, v jugovzhodnem delu Kočevske in zahodnem delu Črnomaljske občine. V uvodnem delu so bili prestavljeni projekti: prostovoljna delovna akcija, šahovski turnir in krompirijada.

Središče za dostopnost