Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Krajinski park Kolpa na prireditvi Dobrodošli v Domžalah

Tudi letos je Javni zavod Krajinski park Kolpa, na povabilo Občine Domžale, pripravil predstavitev parka in Bele krajine v Domžalah.

Občina Domžale, ki organizira veliko dogodkov, je pred leti pričela z aktivnostmi za obuditev kmečke tržnice. V sklopu raznih aktivnosti so pričeli tudi z občasnimi dogodki v soboto, ko tržnico obišče največ ljudi. Prireditvam so pričela slediti tudi gostovanja ponudnikov iz drugih krajev. Iz Bele krajine, s strani profesionalnih organizacij in občine, ni  bilo odziva na njihovo povabilo. Da bi izkoristili možnosti promocije ter prodaje na zanimivem trgu (Domžale imajo 12.000 prebivalcev z znatno večjo kupno močjo kot Belokranjci!) je vlogo promotorja prevzel Javni zavod Krajinski park Kolpa. Vse skupaj je bilo tudi enostavnejše, ker nas z Domžalami vežejo številne prijateljske vezi, tudi z županom Tonijem Dragarjem, ki je ponudnike iz Kolpe na tržnici tudi prijazno sprejel in pogostil.

Nekateri ponudniki so se prišli v Domžale le srečat s svojimi stalnimi strankami, drugi pa so obiskovalcem ponudili svoje pridelke in izdelke. Na 10 stojnicah se je predstavilo 20 ponudnikov, ki so bili s semanjim dnem zadovoljni. Da bi promocija tekla kar najboljše, smo tudi tokrat poskrbeli za bogat kulturni program. Ker smo se v Domžalah tokrat predstavili že tretjič, so domačini že navajeni, da KUD Božo Račič Adlešiči pripravi zanimiv glasbeni program, ki so ga prispevale pevke Kresnice in tamburaši, folklorna skupina pa je vodila Zelenega Jurija in tako pripeljala v Domžale pomlad še pred Jurjevim. Prava poslastica za poslušalce pa je bil tudi nastop KUD Preloški muzikanti, ki so se predstavili s svojim bogatim repertoarjem in seveda poželi velik aplavz.

Tudi za obisk prihodnje leto smo že dogovorjeni – ponudniki pa le poskrbite, da bo naprodaj čimveč različnih proizvodov. Gostitelji so nam namignili, da bi pričakovali bolj dinamično ponudbo belokranjskih vinarjev.

Vtis o sobotnem dogodku si lahko ustvarite tudi s priloženimi fotografijami, domačini pa so posneli o tem tudi kratek film, ki ga najdete na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=ec_NLB2kiPE

Središče za dostopnost