Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Jurijev pohod

Kljub dežju se je skupinica navdušencev na Jurjevo odpravila na 7. pohod po Grajski pešpoti.

Po zboru pri Starem podu v Adlešičih, smo se odpravili na izhodiščno točko v Žuniče in se sprehodili po Šokčevem dvoru, nato pa nadaljevali v Paunoviče, Miliče in ob Kolpi do Adlešičev. Deževalo ni premočno in udeleženci so v hoji lepo napredovali, le postaj je bilo malo več. Ko smo se pomikali proti vasem, so nas prijazni domačini že pričakovali pred svojimi domovi in vabili na okrepčilo. Začeli smo pri Vidnjevičih v Paunovičih, pa nadaljevali v Miličih pri Markovih, Žužičevih in Mitrovih. Pa tudi postanka, ki ga je pripravil KP Kolpa pri pravoslavni cerkvi sv. Petra in Pavla, nismo mogli zaobiti.

Kljub oblačnemu vremenu in precejšnji razmočenosti terena je pohod potekal v prijetnem vzdušju, saj je bila druščina prijetna in zelo pestra. Pridružili so se nam tudi prijatelji iz Prlekije in Trebnjega. Čeprav bi bilo ob bolj sončnem vremenu vse skupaj lažje, pa je bilo gibanje v mirni naravi in skoraj popolni tišini zelo prijetno.

Že 8. maja pa bodo v polanski dolini ob Kolpi pripravili naslednji pohod po Krajinskem parku Kolpa. Vabljeni na pohod, ki poteka tradicionalno ob Dnevu Evrope po najjužnejši pešpoti (od Radencev do Damlja).

Središče za dostopnost