Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Športno in špasno

V soboto je Osnovna šola Mirana Jarca iz Črnomlja organizirala prireditev imenovano Šport in špas na kateri so učenci skupaj z bratci in sestricami, starši, starimi starši in mogoče še kom obiskovali različne informativne točke po mestu, ki so bile ali športne ali špasne, nekatere pa kar oboje.

Na povabilo šole se je odzval tudi Javni zavod Krajinski park Kolpa in na stojnici poleg pastirskih iger (steljkanje) predstavil tudi delo na zanimivih projektih: Volna lan, konoplja in E-bike. Posebno vožnja z električnimi kolesi (ki jih bo kmalu mogoče najeti pri ponudnikih ob Kolpi) je navdušila tako mlade kot manj mlade.

Poleg stojnice KP Kolpa so se obiskovalci srečali tudi s postopkom izdelovanja belokranjskih pisanic, spremljali pri delu maskerko za specialne filmske efekte-filmsko ličenje, plezali na plezalni steni Suhi most (Planinsko društvo Črnomelj), s stojnico sta se predstavila tudi Zveza lovskih družin Bele krajine in Ribiška družina Črnomelj. Ob zaključku pa je nastopilo Twirling mažoretno društvo Spin.

Ja, bilo je športno in špasno.

Središče za dostopnost