Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Prvi kolesarji že na kolesih »Kolpa e-bike«

V okviru aktivnosti izvajanja projekta »Kolpa e-bike« – Alternativna mobilnost ob reki Kolpi, ki je sofinanciran s sredstvi Evropske unije – Evropski sklad za regionalni razvoj so partnerji projekta 1. maja na Vinici ponudili obiskovalcem različna kolesa na električni pogon. Vsi, ki so to želeli so se lahko zapeljali na vožnjo po okolici, najmlajše pa so na izlet popeljali v prikolici za kolesa. Navdušenje vseh preizkuševalcev je bilo veliko.

Pred začetkom počitnic bodo urejene vse formalnosti in tehnične možnosti tako, da bo tudi Javni zavod Krajinski park Kolpa, ki je eden od partnerjev v projektu, s pomočjo kooperantov na terenu oddajal kolesa v izposojo. Pri njih bo mogoče najeti kolesa vAdlešičih, na Vinici – Gostišče Benetič in Stari trg – ANDI bar, sicer pa bodo postaje in polnilnice s kolesi vse do Metlike.

Kolpa E-bike je trajnostni projekt, ki bo v vseh večjih krajih ob reki Kolpi vzpostavil mrežo električnega kolesarjenja s 350 km atraktivnih e-kolesarskih poti, po katerih bo obiskovalce navigirala posebna mobilna aplikacija Kolpa E-bike.

Namen projekta je spodbuditi alternativne oblike prevoza pri obiskovanju zavarovanega območja narave in zanimivosti ob Kolpi, kar e-mobilnost gotovo je.

 

Objava iz: LAS Dolenjska in Bela krajina

Vir: https://las-dbk.si/novice/prvi-kolesarji-ze-na-kolesih-kolpa-e-bike/

Središče za dostopnost