Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Predstavitev ovčereje v Ljubljani

Na povabilo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je Krajinski park Kolpa v sodelovanju z Zvezo društev rejcev drobnice Slovenije v Ljubljani predstavil znanost in raziskovalce v ovčereji. Najmlajši in tudi manj mladi so si ogledali in poskusili predelavo volne, izdelke in polizdelke iz ovčje volne, mleka in mesa. Preizkusili smo elektronsko označevanje živali in registre, se poskusili v pastirskih igrah in podobno.

Noč raziskovalcev je projekt iz programa Obzorje 2020, katerega cilj je predstaviti poklic in življenje znanstvenika. “Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja” je bil fokus vseh aktivnosti v okviru Evropske noči raziskovalcev 2015. Osrednji dogodek letošnje Noči raziskovalcev, ki je že četrta po vrsti, je bil v petek, 25. septembra 2015 na Novem trgu v Ljubljani. Spremljajoče aktivnosti pa so tekle še v Izoli, Planici in Novem mestu. Glavne teme sicer pestrega programa so bile: energija, ekologija, zdravje, informacijsko komunikacijske tehnologije.

Lani se je podoben dogodek odvil na več kot 600 lokacijah v 300 mestih po vsej Evropi, letos pa naj bi potekle aktivnosti na 1.200 lokacijah v 24 evropskih državah.

Projekt je namenjen širši javnosti, predvsem pa mladim in jim z različnimi aktivnostmi približati poklic raziskovalca in znanost na splošno. Znanost je tudi v kmetijstvu in reji drobnice; to pa je (žal) presenetilo nekatere obiskovalce.

 

Vabljeni ponovno tudi na Jesensko zgodbo v Šokčevem dvoru, ki bo 3 oktobra med 10 in 18 uro v Žuničih.

Središče za dostopnost