Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Dinamična izložba: Narejeno v Beli krajini – Made in Bela Krajina!

V četrtek zvečer je bila v ulici Staneta Rozmana v Črnomlju odprta Dinamična izložba. Uroš Likar, lastnik prostorov opuščene blagovnice ARMED je z razumevanjem sprejel pobudo Javnega zavoda Krajinski park Kolpa in  brezplačno omogočil postavitev razstave s prestižnimi izdelki, ki so nastali pod rokami Belokranjk.

Glavna ulica v Črnomaljskem starem jedru je polna opuščenih lokalov in deluje tudi kot ulica strahov zato je popestritev izložbe pred enim od dveh prometnih semaforjev v občini gotovo priložnost popestritve mestnega jedra in priložnost promocije lokalnih obrtnikov in umetnikov.

Avtorici Dinamične izložbe, ki je vzbudila veliko zanimanja v lokalnem okolju – Vita Ivičič in Tončka Jankovič, sta k prvi predstavitvi povabili tudi umetnice: Zdenko Kastelic, Bernardo Kump, Silvo Dravšnik, Vero Vardijan, Marijo Jankovič, Slavico Jankovič, Jasmino Grabrijan ter Ekološko kmetija Novak, Ovčerejsko kmetijo Vučji ogrizek, Domačijo Raztresen in Vrt Pajnof.

Na otvoritvi so zapele Adlešiške Kresnice, obiskovalce je nagovoril Boris Grabrijan, v.d. direktorja KP Kolpa, avtorice pa je lepo predstavila povezovalka Nina Prešeren.

KP Kolpa si je že dalj časa prizadeval pridobiti prostore ali vsaj izložbo, kjer bi prebivalcem Črnomlja lahko predstavljal delo zavoda in zavarovano območje, a je prvi pokazal razumevanje šele podjetnik Uroš Likar, ki je brez obotavljanja odstopil izložbo in omogočil brezplačno promocijo.

Tokratna postavitev je prestiž v Beli krajini narejenega, sledile pa ji bodo naslednje, ki bodo tematsko predstavljale posamezne dejavnosti in zavarovano območje.

Iz naslednje dinamične izložbe bo darila izbiral tudi sv. Miklavž, zato mu lahko pišete o svojih željah in si pravočasno zagotovite vrhunske domače izdelke in pridelke.

Središče za dostopnost