Povezava na YouTube

Povezava do E-poštePovezava na FaceBook

Belokranjska ponudba na turističnem sejmu v Utrechtu na Nizozemskem!

Bela krajina že vrsto let vabi v objem Kolpe in belih brez tudi na enem največjih sejmov v Beneluxu. Na povabilo Slovenske turistične organizacije

(STO) tudi tokrat izvaja animacijo na slovenski stojnici na kateri se predstavlja 17 slovenskih podjetij ter konzorcijev turističnih organizacij – belokranjska skupina informatorjev.

V torek 12. januarja se je odprl sejem Vakantiebeurs (prvi dan le za novinarje in turistične operaterje), ki obiskovalce vabi vse do nedelje, 17. januarja.

 

Ekipa iz Bele krajine tudi letos skrbi za animacijo obiskovalcev: RIC Bela krajina, Javni zavod Krajinski park Kolpa, TD Vigred Metlika, Kmetija Ivan Simonič iz Semiča in podjetje GTM d.o.o. Metlika ter harmonikar Jože Skubic obiskovalce spodbujajo s foto animacijo na reki Kolpi, inovativnim XXL pletenjem z ovčjo volno, slikanjem kolpskih prodnikov, vinoreli, adlešiškimi pisanicami in odličnimi Simoničevimi peninami. Predstavitev so podpri tudi vinarji Pečarič, Dolc in Šturm, ki so prispevali svoja vina. Posebna pozornost je namenjena tudi promociji tradicionalnih prireditev v Beli krajini Vinska vigred, Jurjevanje in Semiška ohcet.

 

Za Nizozemske turiste je značilno, da radi odkrivajo Slovenijo z lastnim prevozom (individualne touring počitnice) in so na počitnicah aktivni: kolesarjenje, pohodništvo, opazovanje narave, na dopustu pa ostajajo dva ali tri tedne.

Sejmišče Jaarbeurs obsega 100.000 kvadratnih metrov in na njih se letno odvije 70 sejmov z različno tematiko, ki jih je lani obiskalo dober milijon obiskovalcev – samo Vakantiebeurs 117.000. Poleg sejmov organizirajo tudi več drugih velikih dogodkov – lani 14 in še 6.713 različnih konferenc. Za organizacijo dogodkov skrbi tim 855 zaposlenih.

 

Prilagamo pa še povezavo na youtube račun s kratkimi vtisi iz sejma Vakantiebeurs v Utrechtu – Nizozemskega snemalca. Ocenjujemo, da smo bili tudi tukaj opaženi, saj se naša stojnica v tej kratki predstavitvi pojavi 2x. Sodelovalo je 1.200 razstavljavcev, menda iz 166 držav. Sejem si je ogledalo več kot 100.000 obiskovalcev.

https://www.youtube.com/watch?v=p0oKgN-o7uU

 

 

Pripravili animatorji Bele krajine:

Lidija Balkovec – RIC Bela krajina

Suzana Puškarič – TIC Metlika

Tončka Jankovič – Krajinski park Kolpa

Boris Grabrijan – Krajinski park Kolpa

Matjaž Pešelj – Hotel Bela krajina in Kamp podzemelj

Gragor Simonič – penine Simonič

Jože Skubic – harmonikar

Središče za dostopnost