::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveRazstava drobnice v Semiču

Že petnajsta razstava drobnice v Beli krajini!

 

V nedeljo 7 junija je Društvo rejcev drobnice Bele krajine v Semiču pripravilo tradicionalno razstavo drobnice. Poleg ovac in koz iz Bele krajine je bilo moč videti živali iz Cerknice, pa tudi konje, govedo in perutnino.

 

V bogatem spremljajočem programu je bilo moč videti najlepše trofeje domačih živali, obiskovalci so lahko ocenjevali najboljšo jagnječjo pečenko, sodelovali na delavnici filcanja volne ali pletenja kopicev (domači Adlešiški copati iz ovčje volne), spremljali peko jagnječje pečenke na tradicionalen način - na ražnju ob odprtem ognju, poskušali določiti težo ovna in podobno.

 

Komisija je ocenila, da je najlepšo ovco na razstavo pripeljal Mojmir Jovič iz Cerknice, ovna Marjan Radojčič iz Bojanjcev, najlepša koza je bila iz Pašne skupnosti Krvavčji vrh, kozel pa je last Janeza Škrinjarja iz Semiča.

 

Najlepšo kozlovo trofejo je prinesla Tinkara Grabrijan iz Velikih Sel pri Adlešičih, najlepši rogovi ovna pa so last Petra Štefaniča iz ÄŒrnomlja.

 

Kot najboljša je bila letos ocenjena jagnječja pečenka, ki jo je pripravil Jože ÄŒrnič iz Fučkovcev.

 

 

Datum novice 07-06-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner