::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDan odprtih vrat dveh parkov

Na mednarodni dan naravnih parkov, 24. Maja, JZ KP Kolpa organiziral skupno predstavitev!

 

RIC Bela krajina, Domačija Klepec, Informacijski biro in umetna obrt Vera Vardjan, Ivan Veselič in Miko Veselič ter KP Kolpa so odprli vrata in povabili domačine in turiste, da brezplačno pobliže spoznajo zavarovani območji Krajinskega parka Lahinja in Krajinskega parka Kolpa.

 

Odziv domačinov v Žuničih je bil velik in so v veliki meri izkoristili priložnost za ogled kulturnega spomenika in Belokranjske čebelarske učne poti, se z mojstri domače obrti poskusili v pletenju peharjev, filcanju volne, predenju lanu in podobno. Drugi so izkoristili priložnost za pogovor z uslužbenci javnega zavoda ali za ogled fotografij parka, nekateri pa so svoja mnenja o parku predstavili tudi novinarjem.

 

Prijetno nedeljsko druženje je pokazalo, da se še vedno ne poznamo dovolj in da si kljub zglednemu sodelovanju tega želimo še poglobiti. Kljub številnim in pestrim aktivnostim javnega zavoda, si posamezne skupine v parku želijo vedno novih akcij.

 

 

Datum novice 24-05-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner