::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePomoč slovenske vojske v KP Kolpa

Vzorno sodelovanje slovenske vojske z lokalnim prebivalstvom!

 

V sklopu številnih aktivnosti, ki jih je izvedel Javni zavod Krajinski park Kolpa v tednu, ki ga obeležuje svetovni dan biotske raznovrstnosti in mednarodni dan naravnih parkov je bila tudi delovna akcija slovenske vojske.

 

Več kot 70 vojakov rezervne sestave 14. inženirskega polka slovenske vojske je v okviru svojega tridnevnega usposabljanja na Vinici, v soboto 23. maja izvedla tudi delovno akcijo. Tako so vojaki na pobudo KP Kolpa in pod poveljstvom nadporočnika Roberta Oštirja, vodje usposabljanja, delali na treh delovišÄih v parku.

 

Skupaj s čebelarji so pomagali urediti Belokranjsko čebelarsko učno pot v Žuničih, kjer so pokosili travo, postavili dodatno stopnišÄe v najstrmejšem delu poti, nasuli gramoz na pot in podobno.

 

Druga skupina je v strmem delu z ročnim delom pomagala odstranjevati zarast in dodatno urediti tipičen belokranjski steljnik v Činđarkah pri Preloki, ki ga KP Kolpa v okviru aktivnosti ohranjanja biotske raznovrstnosti ureja, da bo vzpostavljena njegova prvotna funkcija, na njem pa bodo v bodoče izvajani tudi drugi projekti.

 

Tretja skupina pa je domačinom v Pobrežju pomagala odstranjevati zarast na Grajski poti (javna pot), ki je bila opušÄena pred več desetletji, po njej pa bo v bodoče zopet mogoča hoja, ježa in prevoz z manjšimi prevoznimi sredstvi, pešpot pa bo kot zadnji košÄek obkolpskih poti v parku v kratkem odprta za pohodnike.

 

Prijazna gesta slovenske vojske je bila tudi velik prispevek k izvajanju programa dela KP Kolpa. Hvala vsem, ki so akcijo omogočili in podprli, upamo pa da postane tradicionalna, saj potrebe kar kličejo po podobnih aktivnostih.

 

Datum novice 23-05-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner