::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePredstavitev zbornika BELA KRAJINA IN KRAJINSKI PARK LAHINJA

Znanstveni prispevek - osnova za smernice dela upravljavca!

 

V prijetnem okolju Klepčeve domačije v Pustem Gradcu je v ponedeljek 25 maja Javni zavod KP Kolpa pripravil predstavitev zbornika Oddelka za geografijo Filozofske fakultete iz Ljubljane, ki nosi naslov Bela krajina in Krajinski park Lahinja.

 

Obsežno monografija enajstih avtorjev, ki je velik prispevek k širšemu poznavanju Bele krajine, z velikim poudarkom na KP Lahinja je uredil prof dr. Dušan Plut in predstavlja osnovne geografske značilnosti Bele krajine, bogata arheološka najdišÄa tega področja, geomorfološke značilnosti, splošne in lokalne posebnosti, hidrogeografske podatke, podrobno so obdelane tudi prsti tega področja kakor tudi vegetacijske značilnosti in prometne obremenitve v belokranjskih središÄih. Prikazani so tudi rezultati z anketo zbranih podatkov o odnosu prebivalcev do zavarovanega območja. Posebej je bila obdelana tudi naravna in kulturna dedišÄina Krajinskega parka Lahinja.

 

Urednik dr. Plut je predstavil prispevke vseh soavtorjev, soje delo pa je predstavila Mira Ivanovič iz ZRSVN, kulturno dedišÄino tega območja pa je poslušalcem približala mag. Marinka Dražumerič iz ZVNKDS.

 

Zanimanje za knjigo je precejšnje, tako, da je delo že ob izidu skoraj pošlo.

 

Datum novice 26-05-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner