::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave14. POHOD PO NAJJUŽNEJŠI SLOVENSKI PEŠPOTI

Množična udeležba na 14. pohodu po najjužnejši pešpoti v Sloveniji!

 

Na območju Krajinskega parka Kolpa leži tudi najjužnejša točka Slovenije.

"Najjužnejša pešpot v Krajinskem parku Kolpa", ki pelje od Damlja do Radencev je speljana tudi skozi zaselek Kot pri Damlju kjer južna slovenska meja postane tudi najjužnejša točka države. Zelo slikovita pokrajina, polna zanimivih vasic, in bogastva živalskega in rastlinskega sveta ter nezahtevna pot dolga 12 kilometrov nudi obilje užitkov ljubiteljem narave in kulture.

 

Zadnjega pohoda, ki ga je organiziralo Turistično društvo Poljanske doline v sodelovanju z Evropskim parlamentom-Informacijsko pisarno v Sloveniji in seveda Javnim zavodom Krajinski park Kolpa v nedeljo 10. maja, le dan po DNEVU EVROPE (9. maj) se je udeležilo več kot 450 pohodnikov.

 

Lepo vreme, enkratna pokrajina in prizadevni organizatorji iz Radenc so številnim pohodnikom nudili prijeten dogodek: rekreacijski šport, kulturni program, kulinarično ponudbo, strokovno predstavitev Evropskega parlamenta in Krajinskega parka Kolpa in kot najpomembnejše - druženje v krogu prijateljev.

 

Pohodniki so imeli ob tem možnost prehoditi tudi del najdaljše (360 metrov

dolge) kraške jame Kobiljače (pomoč Belokranjskega jamarskega društva) v Krajinskem parku Kolpa.

 

V kulturnem programu so zaigrali tamburaši KUD Božo Račič iz Adlešič, ansambel TI, harmonikar Andraž Kure, zabavali pa so jih tudi humoristi Vinko Fugina - Šlajsar in pesnik in pisatelj Vasko Vasilij Polič (sicer tudi vrhovni sodnik). Udeležence sta nagovorila tudi vodja Informacijske pisarne EU Parlamenta Nataša Goršek Mancini in direktor KP Kolpa Boris Grabrijan.

 

Turistično društvo tudi sicer sodeluje z javnim zavodom KP Kolpa pri drugih promocijskih in čistilnih akcijah ter pri vzdrževanju pešpoti, ki jo obišÄe rekordno število pohodnikov in konjenikov.

 

Foto: Andreja Rade, Martin Lindič, Boris Grabrijan, Tončka Jankovič

Več fotografij v GALERIJI SLIK

 

Datum novice 10-05-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner