::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveAdlešiški osnovnošolci urejali okolico

Na področju občine ÄŒrnomelj se že tradicionalno organizirajo spomladanske čistilne akcije s pomočjo lokalnih društev, krajevnih skupnosti in drugih organizacij, zadnja tri leta tudi s pomembno vlogo JZ Krajinski park Kolpa. Letos bo tovrstna akcija potekala v soboto 4. aprila in na področju parka bo poleg odstranjevanja odpadkov potekalo tudi urejanje pešpoti.

 

Tudi učenci Podružnične osnovne šole Adlešiči po svojih močeh prispevajo k urejanju okolja, zato so se že pred dnevi lotili ččenja okolice šole. Ob pomoči učiteljic, staršev in tudi starih staršev so uredili travne površine, očistili igrišÄe, oskrbeli sadno drevje in brajdo ter okrasno grmičevje.

 

Tudi pri tej akciji se je pokazalo vzorno sodelovanje med obema javnima zavodoma, ki si delita prostore v šolski stavbi. JZ Krajinski park Kolpa je poskrbel za strokovno pomoč, saj je sadno drevje spretno obrezala sodelavka naravovarstvenica, ki je po osnovni izobrazbi agronom. Kot je videti na priloženih fotografijah je veliko veselja naredilo predvsem beljenje debel z apnom in pospravljanje obrezanih vej iz katerih so pripravili velik kres.

 

Vsaj na podeželju se imajo osnovnošolci še možnost srečevati z prvinskimi elementi kmetovanja in skrbi za okolje.

 

Datum novice 19-03-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner