::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveRezultati 7. ocenjevanja sadnih zganj in sokov 2009

 

 

 

Za nami je ze 7. ocenjevanje domacih zganj in sokov na Turisticni kmetiji Raztresen

 

Prireditev, ki jo skupno organizirajo Sadjarsko društvo Bele krajine, KGZS-Zavod NM, Cebelarska zveza Bele krajine, Krajinski park Kolpa in letos prvic tudi >Društvo Rim lan< je pokazala, da Belokranjski sadjarji obvladajo tako skrivnosti pridelave kakor predelave, saj so bili vzorci zelo dobro ocenjeni. Tokrat je v oceno prispelo 16 vzorcev sokov in 22 zganj, likerjev in medenih zganj (rezultati v novicah z dne 18.3.09).

 

Kot je v nagovoru udelezencem poudaril direktor JZ KP Kolpa pa mora biti naslednji korak trzenje, saj je škoda da se te dobrote uporabijo v glavnem le doma. Prihodnje leto organizatorji pricakujejo, da bodo kandidati naredili tudi korak v smer izboljševanja embalaze, ostali akterji pa na oblikovanju enotne (ali vec) blagovne znamke.

 

Podelitvi priznanj in nagovorom organizatorjev je sledilo predavanje, vodena degustacija in kulturni program z gostujocim mešanim pevskim zborom iz Jevnice (pri Litiji), ki na to prireditev prihaja ze tradicionalno.

 

Datum novice 23-03-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner