::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePOLANSKI ODMEV - jubilejni koncert ob 5-letnici delovanja

5.rojstni dan pevske skupine »Polanski odmev« iz Starega trga ob Kolpi

 

Februarja letos je minilo natanko pet let od prvega nastopa pevske skupine Polanski odmev iz Starega trga ob Kolpi. Skupina je bila sprva mešana, sestali pa so se amaterski ljubitelji zborovskega petja. Skupino vodi gospa Katarina Kapš. Sprva so peli le slovenske narodne pesmi, zadnje čase pa uspešno vadijo tudi umetne pesmi. V zadnjem obdobju se je v zboru ustalilo osem deklet, katerih ena od clanic je tudi prva »dama« slovenskega šaha, gospodična Darja Kapš.

 

Svojo prvo petletko so proslavile z izdajo zgošÄenke in z jubilejnim koncertom, ki je bil v soboto 14.03.2009 ob 19.00 uri v dvorani OŠ Stari trg ob Kolpi. Priljubljenost pevk Polanskega odmeva med prebivalci je odražala tudi polna dvorana , ki je uživala v svojevrstnem glasbenem dogodku.

 

Gostje Polanskega odmeva na prireditvi so bili pevska skupina Dobra volja je najbolja iz Sinjega vrha,  Älani MPZ Svoboda iz Kočevja, Sodevski tamburaši, Ansambel Tonija Verderberja in vokalna skupina Sosedje iz Golega pod KurešÄkom. Prireditev je povezovala gospa Marija Volf.

 

Za Polanski odmev:

Igor Volf

 

Datum novice 16-03-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner