::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDela v parku tečejo

Vzdrževanje naravnih vrednot in kulturne krajine!

 

Precej nagle vremenske spremembe - od prave zime do pomladnih temperatur, so omogočile, da so se dela na polju, v gozdu in na pašnikih pričela. Tako kot pridni prebivalci Krajinskega parka Kolpa, z vzdrževalnimi deli hitijo tudi v Javnem zavodu KP Kolpa. S traktorjem in mulčarjem, ki so ju pridobili konec lanskega leta skupaj z lastniki zemljišÄ odstranjujejo zarast, ki se je razbohotila v času neuporabe površin.

 

ÄŒišÄenje poteka v organizaciji KP Kolpa in s pomočjo lokalnih turističnih društev, gasilskih društev, agrarnih skupnosti in krajevnih skupnostih. KP Kolpa priskoči na pomoč kjer je zagotovljena podpora ljudi, lastniki ali drugi akterji v prostoru pa se obvezujejo, da bodo očišÄene površine vzdrževali tudi v bodoče. Predmet vzdrževanja so tudi zapostavljene prometnice na področju parka.

 

Strojno urejanje površin bo imelo smisel le, če bomo v naslednjem koraku na tako očišÄene površine pripeljali pašno živino (ovce, koze, govedo, konje...), saj bo sicer ves trud zaman.

 

Vsi, ki vas zanima sodelovanje v projektu se še vedno lahko prijavite (obrazci za prijavo na spletni strani www.kp-kolpa.si) ali pa se oglasite pri nas v javnem zavodu, oziroma pri društvih, ki zbirajo prijave na terenu.

 

Danes (petek 13. marca) se končujejo dela v okolici Zilj, prihodnji teden pa bo čišÄenje izvajano na področju Damlja in Sinjega Vrha.

 

Dobrodošle bodo vaše pobude in sugestije, še najbolj pa vaša pomoč na terenu.

 

Ob tem vas vabimo tudi na čistilno akcijo, ki jo na področju KP Kolpa načrtujemo za soboto 4. aprila 2009. ÄŒistili bomo strugo reke s pomočjo potapljačev, na brežinah pa bomo pobrali morebitne smeti in odstranjevali preveliko zarast na pešpoteh. Dodatne informacije sledijo.

 

Vabljeni!

 

 

Datum novice 13-03-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner