::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSodelovanje z društvi na območju parka

Za uspešnejše upravljanje parka - sodelovanje z društvi!

 

Javni zavod Krajinski park Kolpa upravlja skoraj 4.400 hektarjev veliko zavarovano območje ob reki Kolpi in na tem območju po najboljših močeh sodeluje z lokalnim prebivalstvom. Dobra društvena organiziranost in aktivnost krajevnih skupnosti veliko pripomore k doseganju skupnih ciljev.

 

Sodelovanje poteka tako z turističnimi društvi, agrarnimi skupnostmi, kulturnimi društvi, ribiči, lovci in podobnimi. Prav posebno sodelovanje pa se vzpostavlja z Ribiško družino ÄŒrnomelj, ki opravlja rečno nadzorništvo na področju KP Kolpa, podobno bo v letošnjem letu steklo tudi z nekaterimi (mogoče vsemi?) lovskimi družinami na tem območju, člani PGD ÄŒrnomelj, ki so tudi pooblašÄeni za reševanje na vodi in reševanje iz vode, ter s potapljači  Potapljaškega društva ÄŒrnomelj.

 

Poleg akcij z vsako organizacijo posebej (in tudi vsaj ene skupne čistilne akcije) so v načrtu ukrepi za učinkovito in celovito izvajanje nadzora v zavarovanem območju.

 

Na fotografijah nekaj utrinkov s srečanj s potapljači, ribiči, LD Adlešiči in KUD Božo Račič iz Adlešičev.

 

 

Datum novice 26-02-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner