::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveV KP Kolpa tudi plužimo sneg

Javni zavod Krajinski park Kolpa se z namenom ohranjanja biotske raznovrstnosti opremlja s strojno opremo s katero bo lahko vzdrževal kulturno krajino, zapostavljene prometnice na območju parka in izvajalna dela v projektih, ki jih načrtuje. Posebna skrb v tem in prihodnjih letih bo namenjena preprečevanju zarašÄanja steljnikov in vrtač ter košenic, načrtuje pa se tudi urejanje že zarašÄenih površin (zarašÄajočih), ki bodo vrnjene v kmetijsko uporabo.

 

V teh dneh ko sneg povzroča nemalo preglavic v prometu pa poskuša tudi KP Kolpa pomagati krajanom s pluženjem snega, saj kljub temu da Občina ÄŒrnomelj že nekaj let krajevnim skupnostim nakazuje namenska sredstva za ta dela, nekatera dela ne organizirajo in izvajajo. Posebno težko je v hribovskih predelih kjer krajani sami ob močnejšem sneženju dela ne zmorejo, saj ta dela (in stroški) navadno padejo na ramena le nekaterih vašÄanov. Posebno težko je ker ostareli in bolni potrebujejo redno oskrbo patronažne službe ali morajo celo sami hoditi v zdravstveni dom  in bolnišnico (naprimer na dializo). V takšnih primerih je v zadnjem mesecu, v skladu z možnostmi priskočil na pomoč tudi JZ KP Kolpa in s svojo (trenutno še) skromno opremo opravil nekatere nujna dela.

 

Lep pozdrav,

Boris Grabrijan,

direktor

 

Datum novice 03-02-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner