::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveAgrarna skupnost Zilje

Večina agrarnih skupnosti v Beli krajini po sprejemu zakona o denacionalizaciji ni obnovila svojega delovanja,

 

ter tudi ni zahtevala vračilo nacionaliziranega premoženja. Lastnik tega je sedaj bodisi občina ali pa Sklad kmetijskih zemljišÄ in gozdov RS (če ga prejšnji upravljavci niso že prodali).

 

Ena redkih agrarnih skupnosti, ki dobro deluje, pa je v Ziljah, vasici nad Kolpo v Krajevni skupnosti Vinica. Tudi na občnem zboru v soboto 24. januarja so se vašÄani pogovorili o številnih perečih zadevah: vzdrževanju cest in gradnji novih, urejanju vasi, kopališÄa in tudi vzdrževanju pokopališÄa in podružnične cerkev sv. Antona, ki je kulturni spomenik.

 

Na srečanje so povabili tudi vodstvo javnega zavoda Krajinski park Kolpa in si v prijetnem pogovoru izmenjali mnenja o najbolj perečih zadevah. Kot najpomembnejši je bil dogovor o prioritetah vzdrževalnih delih na poteh in skupnih aktivnostih pri vzdrževanju Sejemske pešpoti in čišÄenju zarašÄenih parcel po prioriteti, ki jo bo predlagala agrarna skupnost. Direktor KP Kolpa Boris Grabrijan je vašÄanom zagotovil pomoč v obliki strojnih ur traktorja z mulčarjem ali kosilnico, vašÄani pa bodo zagotovili podporo z ročnim delom in svojo mehanizacijo.

KP Kolpa ima v načrtu dela za leto 2009 namen odpraviti zarašÄanje vsaj enega hektarja zemljišÄ v KS Vinica.

 

Datum novice 24-01-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner