::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDruštvo rejcev drobnice Bele krajine

Novo vodstvo, ambiciozni načrti!

 

Eno najstarejših društev pri nas, ki združuje rejce ovac in koz je imelo v nedeljo 25. januarja občni zbor na Turistični kmetiji Bahor na Tanči gori.

 

Po podanih poročilih je občni zbor razrešil staro vodstvo, nov predsednik pa je postal Stanko Pašič iz Štrekljevca v občini Semič, ki je nekoč društvo že vodil in se izkazal med vsemi dosedanjimi (štirimi) predsedniki kot najuspešnejši.

 

V načrtu dela za leto pred nami je poudaril organizacijo razstav, izobraževanj in družabnih dogodkov, ter nadaljevanje dela na promociji panoge in proizvodov.

Direktor KP Kolpa Boris Grabrijan je predstavil vlogo parka na področju ohranjanja avtohtonih pasem domačih živali, problematiko sobivanja z zavarovanimi prostoživečimi populacijami, načrte dela na tem področju in člane povabil na pohod po Grajski pešpoti, z zaključkom strokovnega druženja v Šokčevem dvoru. Društvo in KP Kolpa bosta sodelovala tudi pri postavitvi Živinorejske učne poti.

 

80 udeležencev se je po končanem uradnem delu zadržalo tudi v prijetnem popoldanskem druženju.

 

Datum novice 25-01-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner