::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveKrivica boli II.

KUD Lepa Anka Preloka spet navdušil!

 

Zaradi zelo velikega zanimanja za komedijo ''Krivica boli'', ki je bila premierno predstavljena dne 28. decembra 2008 (ogledalo pa si jo je skoraj 300 belokranjcev!), so Preločani njeno uprizoritev ponovili v soboto  10. januarja 2009, prav tako v preloškem večnamenskem domu.

 

Komedija Toneta Partljiča je nastala v sodelovanju Zavoda za izobraževanje in kulturo ÄŒrnomelj s Kulturno umetniškim društvom Lepa Anka Preloka. Na Preloki namreč od januarja 2008 deluje študijski krožek »Spodbujanje gledališke dejavnosti«, v katerega je vključenih 15 članov. Po dolgoletnem premoru so v Preloki z navdušenjem pričeli z odrsko igro na študijskimi srečanjih. Tako zelo zavzeti in aktivni so bili, da je Mojca Breznik, ki sicer igra v gledališki skupini ZIK, seveda v dogovoru z avtorjem, pravzaprav preločanom morala dopisati še eno vlogo.

 

V gledališki igri, ki je bila premierno uprizorjena še pred novim letom, ponovili pa so jo minulo soboto, za smeh med publiko poskrbijo:

  • Jože Starešinič (upokojeni profesor Janez Krivic),
  • Franc Ivanušič (nogometni trener Ljubo Topič),
  • Marica Ivanušič (Vesna - bivša profesorjeva žena oziroma sedanja žena nogometnega trenerja),
  • Slavica Starešinič (profesorjeva čistilka Marija),
  • Marica Simčič (Frančiška - Vesnina mama).

Igralcem v zakulisju pomagajo še ostali člani KUD Lepa Anka, vsi skupaj pa so odličen tim. Sliši se, da je župan občine ÄŒrnomelj Andrej Fabjan, Preločane že rezerviral za nastop ob kulturnem prazniku. Pohitite torej tudi ostali, ki želite napolniti svoje dvorane s smehom in dobro voljo. Preločani se bodo radi odzvali povabilom in verjemite - v času recesije je to dobro za oba: za vas, ki se boste vsaj uro in pol smejali in za preločane, ki bodo z vstopnino napolnili mošnjičke…

Datum novice 10-01-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner