::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveNarejeno v Beli krajini

 Javni zavod Krajinski park Kolpa med drugimi svojimi aktivnostmi združuje tudi rokodelce in mojstre domače in umetnostne obrti.

 

Druženja in strokovno delo se izvajajo skozi redne tedenske dogodke – »prela«, ki so v zimskem času vsak torek zvečer v prostorih KP Kolpa in skozi stalno prodajno razstavo v Šokčevem dvoru v Žuničih. V Rokodelskem centru KP Kolpa so naprodaj le izdelki, ki imajo tudi certifikat DUO, ki ga podeljuje Obrtna zbornica Slovenije. Skozi vse leto pa se odvijajo različne delavnice in promocija dejavnosti in izdelkov na sejmih in prireditvah. In ob vsem tem teče tudi prodaja izdelkov.

 

Konec leta pa so naši mojstri s posredovanjem JZ KP Kolpa dobili posebno veliko naročilo, saj je podjetje iz Ljubljane želelo za potrebe obdarovanja  ob koncu leta unikatne pletarske izdelke posebnih dimenzij. Čeprav se mojstri velikokrat pridušajo, da prodaja teče slabo in da teh izdelkov ni mogoče dobro prodajati, so tokrat komajda zadostili naročilu: v kratkem času so izdelali in dobavili kar 205 (več tako hitro niso zmogli) pletenih košaric in krogel za sušenje lupinarjev.

 

Decembrski dobri možje - Miklavž, Božiček in Dedek Mraz bodo letos uporabili Belokranjsko "embalažo". Če ste bili pridni, vam v njej mogoče kateri od dobrih mož prinese darilo – če pa ne, pa se oglasite pri nas saj bodo sodelavci Krajinskega parka Kolpa: IVAN VESELIČ, JOŽE VESELIČ, BOGOMIR VLAŠIČ in JOŽE JURŠAK veseli vašega naročila.

 

Kot pravijo imajo pletenih izdelkov na pretek – celo toliko, da jih tudi prodajajo.

 

Lepo, ročno izdelano, iz naravnih materialov – skratka:  

»NAREJENO V BELI KRAJINI«.

Datum novice 15-12-2016 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner