::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveMartinova sobota v Adlešičih: vinorel – šopek vina na sliki!

Kljub obilici dogodkov v bližnji in daljni okolici je

mednarodna slikarska kolonija v Krajinskem parku uspela.

 

Pri dogodku je sodelovalo skoraj 20 umetnikov iz Slovenije in Hrvaške (KUD Artoteka Črnomelj, društvo ULAK iz Karlovca in društvo Zora iz Prilišća, ter posamezniki), ki so ustvari veliko zanimivih slik.

 

Nekateri so se s tovrstnim slikanjem srečali že lani, drugim pa je vsestranski umetnik Ivica Kiš iz Zagreba, ki je najpomembnejši promotor te tehnike, podal osnovne napotke za kvalitetno poslikavo z vrhunskimi vini.

 

Namen vinorelov je promovirati vinogradnike in vinarje, ki pridelujejo to vrhunsko kapljico. In tudi več od tega: slike z vinom so lahko ponos pridelovalcev, lahko so zanimiva dekoracija kleti in mogoče si kupec, ki ceni dobro kapljico zaželi tudi umetniškega dela narejenega z njim (ali obratno).

V Krajinskem parku Kolpa bomo tudi v prihodnje nadaljevali so tovrstnimi prireditvami, ki pa bi jih v trdnejši povezavi z vinarji lahko še nadgradili in obogatili. Ko bodo dela ustrezno dozorela jih bomo predstavili na priložnostni razstavi, v bodoče pa pripravili tudi galerijo vinorelov.

 

In še misel Ivice Kiša: »Kdorkoli se spusti v avanturo z vinoreli – teh nikakor ne sme skrivati v mapi, saj imajo  radi svetlobo dneva. Zorijo s časom in so prijetne arome, tudi še dolgo po slikanju. In tako kot vino; s časom postajajo vse boljši in boljši…«.

 

Svoja najboljša vina sta prispevala vinarja: KALIGARICH iz Cetor - REFOŠK in DOLC iz Drašičev - PANKRTA. Oba sta se izkazala kot vrhunska tudi za namen poslikav.

 

Vinarji; če vas zanima promocija vaših vin tudi na tak način, se nam pridružite.

Datum novice 13-11-2016 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner