::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDan odprtih vrat OŠ Milke Šobar Nataše Črnomelj

Dediščina okrog nas,

 

je bil naslov prireditve Osnovne šole Milke Šobar Nataše Črnomelj, ki so jo pripravili ob dnevu odprtih vrat. Šola izvaja prilagojeni izobraževalni program z nižjim izobrazbenim standardom in posebni program vzgoje in izobraževanja. Poleg ostalega pa nudi tudi strokovno pomoč šolam po vsej Beli krajini.

 

Za Dan odprtih vrat šole si je osebje zadalo nalogo izvesti rokodelske delavnice, katerih rezultat bi bila tudi priložnostna razstava stvaritev učencev. In tukaj je priskočil na pomoč tudi Javni zavod Krajinski park Kolpa in zagotovil izvedbo 3 od skupno šestih delavnic, ki so jih vse obiskali učenci in ob pomoči mentoric in mentorjev naredili izdelke.   

 

Adlešiške pisanice so pisali z Vesno Veselič, mila so z ovčjo volno polstili s Slavico jankovič, vezli so s Tončko Jankovič, ljudske pesmi so peli in plesali z Urško Klobučar, rožice iz krep papirja so izdelovali z Marijo Golobič, košare pa so pletli s Slavkom Pavlakovičem in Žanom Škrinjarjem.

 

Nagovoru ravnatelja Matjaža Bariča ob 8. uri zjutraj so sledile delavnice in ob 13. uri so učenci postavili svoje izdelke na ogled in dokazali, da so spretni v ročnih delih.

 

Tisti, ki si razstave niste utegnili ogledati danes, pa to le storite v prihodnjih dneh, saj si učenci in prizadevno osebje šole zaslužijo vašo pozornost. Tisti, ki pa tega resnično ne morete, pa si lahko ustvarite vtis z ogledom priloženih fotografij.

 

Datum novice 28-09-2016 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner