::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveS harmoniko ob Kolpi

 Glasbeno društvo Bučar, ki je del zasebne Glasbene šole Bučar iz Ljubljane je letos že četrtič organiziralo počitniški projekt za svoje učence in prijatelje.

 

Po tem ko so se pred leti s harmonikami odpravili na Triglav, nato ob slovenski (morski) obali in šli s harmonikami tudi po pozemnem svetu Postojnske jame, so se letos odločili prepešačiti  in prečolnariti del najdaljše slovenske riviere. Zato so se s harmonikami odpravili na Kolpo in jo od Zilj do Adlešičev prepešačili (del Sejemske pešpoti in del Grajske pešpoti), nato pa v čolnih (in s harmonikami) preveslali še Kolpo od Starega poda do Krasinca. Na Kolpi tako nadobudnih obiskovalcev ne vidimo prav pogosto, saj so to precej zahtevne razdalje in le redkokdo jih zmore v enem dnevu.

 

Prvi postanek je številčna skupina naredila v Žuničih in po sprejemu v tradicionalnih oblačili ter spoznavanju zavarovanega območja narave in ogledu Šokčevega dvora;  pripravila koncert orkestra harmonikarjev. K sodelovanju so povabili tudi Preloške muzikante in tamburaško skupino KUD Božo Račič Adlešiči. Vsi skupaj so popestrili sobotno dopoldne številnim obiskovalcem iz celotnega območja Krajinskega parka Kolpa.

 

Čeprav pri Starem podu v Adlešičih niso napovedali nastopa, pa so po Grajski pešpoti prikorakali z instrumenti in tudi tam pripravili krajši koncert. Kot je vidno na fotografiji, je vzel v roke frajtonarico tudi nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih Primož Peterka, ki je prav te dni ponovno preživljal dopust v glamping hišici pri Starem podu. Po krajšem postanku je skupina nadaljevala svojo pot v čolnih. Naslednji dan so ponovno pešačili do Metlike in po nastopu na grajskem dvorišču nadaljevali pot do Turistične kmetije Jakljevič na Grabrovcu.

Datum novice 28-08-2016 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner