::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveKrajinski park Kolpa na sejmu AGRA 2016

 Kolpa na Agri!

 

Javni zavod Krajinski park Kolpa tudi letos promovira zavarovano območje ob Kolpi in ponudnike v njem na sejmu Agra v Gornji Radgoni. Že nekaj let se slovenski naravni parki s pomočjo Ministrstva za okolje in prostor predstavljajo enotno kot Skupnost naravnih parkov Slovenije. Na 54. Kmetijsko–živilskem sejmu v Gornji Radgoni vse dni sejma na stojnici sodeluje 7 parkov, organizirana pa bosta tudi dva strokovna posveta (v torek in četrtek). Poleg izpostavljenih problemov ohranjanja narave je želja izpostaviti predvsem sodelovanje kmetijstva in okoljevarstva pri doseganju skupnih ciljev trajnostnega razvoja.

Na sejmišču se na 70.800 m2 razstavnih površin predstavlja 1.798 razstavljavcev iz 30 držav.

 

Stojnico Naravnih parkov je obiskala tudi delegacija s predsednikom Vlade RS dr. Mirom Cerarjem in ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejanom Židanom in drugimi visokimi gosti, ki je tako kot tudi drugi obiskovalci pokazala veliko zanimanje za uporabo naravnih materialov – posebno ovčje volne in XXL pletenja, ki ga v KP Kolpa promovira Tončka Jankovič.  

 

Poleg številnih drugih razstavljavcev je pomembna tudi stojnica ekološke kmetije Totter iz Gribelj, ki se predstavlja s svojimi suhomesnatimi proizvodi in mlečnimi izdelki v paviljonu živinorejske genske banke. Rejci drobnice, ki imajo zaradi bolezni modrikastega jezika v severovzhodni Sloveniji skromnejšo razstavo živih živali, pa promovirajo poklice bodočnosti. Pred desetimi leti so na poklica ovčerejca in kozjerejca opozorili s plakati: »Ko bom velika bom kozjerejka«  in »Ko bom velik bom ovčerejec«. Deset let pozneje z veseljem ugotavljamo, da sta oba takratna najstnika postala mlada prevzemnika na kmetijah svojih staršev in sta danes tudi zares: »velika in sta kozjerejka in ovčerejec – ker imata rada izzive in svobodo«.

 

Obiščite nas na naših stojnicah do četrtka 25. avgusta.

Datum novice 22-08-2016 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner