::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveMiren protest kmetov v Novem mestu

 Minulo soboto so na težak položaj opozorili tudi kmetje iz Dolenjske in Bele krajine!

 

Tako kot tudi v drugih sedmih mestih po Sloveniji so kmetje in kmetijske stanovske ter strokovne službe v soboto, 17. oktobra pripravile opozorilni protest pred novomeško mestno hišo.

 

Govorci so poudarili pomen poštenega plačila za pošteno opravljeno delo, in nepravilno porazdeljen dohodek v verigi pridelave, predelave in trgovini.

 

Kmetijstvo pri nas in v vsej Evropi se spopada s številnimi težavami, velikokrat specifičnimi za posamezne sektorje, a vsem je skupna težava neenakopravne porazdelitve dohodka, saj pridelovalci hrane običajno dobijo najmanjši delež. Gospodarska kriza in številni konflikti v regiji

 

Najpomembnejše sporočilo shoda naj bo nujnost ohranjanja domače pridelave hrane in lokalna oskrba s čim krajšimi transportnimi potmi.

 

K vsemu temu lahko pripomorejo le zavedni potrošniki, ki bodo znali prepoznati prednosti domačega kmetijstva in seveda primerni administrativni ukrepi oblasti, ki bi k takim odločitvam pomagali.

 

Ohranjanje kmetovanja in s tem kulturne krajine ter poseljenosti podeželja je pomembno tudi za ohranjanje zavarovanih območij narave kot je Krajinski park Kolpa.

 

Datum novice 18-10-2015 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner