::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSejem bil je živ

 V soboto 3 oktobra je Javni zavod Krajinski park Kolpa z deležniki iz parka in ponudniki iz Bele krajine ter iz drugih delov Slovenije pripravil prireditev "Jesenska zgodba v Šokčevem dvoru 2015".

 

Praznik jeseni, ko KP Kolpa odpre svoja vrata in obeleži pomen biotske raznovrstnosti v kmetijstvu, je tako postal tradicionalen. Hudo deževje vseeno ni odgnalo obiskovalcev niti akterjev dogodka, načrtovane aktivnosti pa so bile izvedene kljub vremenskim težavam.

 

Tukli smo lan, lupili konopljo, mikali volno, polstili mila, zganjali ovce, postavljali ograje, si ogledovali redke živali (ovce Belokranjke premenke, oplemenjene jezersko solčavske, istrske osle, sive kraške osle, prašiče mangulice, kokoši jerebičaste štajerke in čilske kokoši araukana, domače kunce...), se zabavali v gledališču, prisluhnili Preloškim muzikantom in kantavtorju Darku Kočevarju-Cvijotu s prijatelji in še in še...

 

Dokaz več, da vzdušja ne naredi vreme, pač pa ljudje.

 

Za sodelovanje na Jesenski zgodbi v Šokčevem dvoru 2015 se zahvaljujemo vsem ponudnikom na stojnicah in prostovoljcem, ki so pomagali k izvedbi prireditve, še posebej pa za strokovne in kulturne prispevke ter opremo:

 

- Horizont Gmbh, Nemčija,

- CLAIR d.o.o. Medvode,

- KUD Božo Račič Adlešiči; kulinarična sekcija PČKARKE,

- KUD Preloški muzikanti,

- Darko Kočevar in prijatelji,

- Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto,

- Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica,

- Kmetijski zavod Bric, Goriška Brda,

- Slovenski državni prvak v striženju ovc Alojz Novak-Slavc,

- Komisija za zveri, Zveza društev rejcev drobnice Slovenije,

- PGD Žuniči,

 

- Rejci, ki so pripeljali živali na razstavo: Jože Brinc-Tolar, Ranko Selakovič, Simo Selakovič, kmetija Vučji ogrizek. Sosedje ki so odstopili zemljišča: Nataša Brozovič, Miko Miketič.

 

Prihodnje leto bo Jesenska zgodba v Šokčevem dvoru del prireditev v sklopu Mednarodnega posveta organizacije SAVE s sedežem v Švici, ki združuje različne akterje na področju ohranjanja avtohtonih mejnih pasem živali in rastlin. Prvi tovrstni posvet v Sloveniji bosta organizirala Biotehniška fakulteta in JZ KP Kolpa.

 

 

Datum novice 04-10-2015 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner