::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveBelokranjci in Žumberčani se skupaj predstavljamo

 Čezmejno sodelovanje pri promociji v tretjih državah!

 
Veliko prijateljujemo in se pogovarjamo o sodelovanju, a težko je najti ugodne priložnosti za uresničitev skupnih želja in načrtov. Tokrat pa nas je zgodba o Krabatu - alias Janku Šajatoviču, Uskoku rojenem v Žumberku (ki je bil v zgodovini tako slovenski kot hrvaški), ki je v 17. Stoletju kot vojak, diplomat in gospodarstvenik pustil pomembne pečat na Saškem dvoru v Dresdnu in med Lužiškimi Srbi združila. Na pobudo promotorke te zgodbe: Monike Bračika smo se različni akterji z obeh strani reke Kolpe združili in čezmejno regijo predstavili v Nemčiji na Saškem. 
 
Regionalni sejem WIR v Kamenzu je bil kraj kamor smo se skupaj odpravili promovirat destinacijo Kolpa-Žumberak. Organizatorji so nam ponudili brezplačne stojnice in tudi pomagali pri brezplačni namestitvi sodelujočih v okolici. Sosedje iz Hrvaške strani so se predstavili v večjem številu, Slovenijo, predvsem Belo krajino pa je tokrat zastopal le Krajinski park Kolpa.
 
Zanimanje obiskovalcev sejma je bilo veliko, a o rezultatih še ne moremo soditi. Zagotovo pa prva dva avtobusa gostov iz Oberlausitza obiščeta Krajinski park Kolpa, Žumberak in Hrvaško primorje že v mesecu juliju. Potem pa ... kakor bo steklo.
 
Ker je Kolpa in Kupa eno; tako kot ljudje na obeh njenih bregovih.
 
Datum novice 01-04-2015 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner