::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveŽalna komemoracija v Adlešičih

 Tudi na Adlešiškem pokopališču se je na Dan mrtvih odvila tradicionalna žalna komemoracija.

 

Sveti maši v cerkvi sv. Nikolaja v Adlešičih, ki jo je daroval župnik Vinko Guna in blagoslovu na pokopališču je sledila tradicionalna komemoracija ob spomeniku žrtvam 2. svetovne vojne. Že tradicionalno je organizator spominske slovesnosti krajevna organizacija Združenja borcev za ohranjanje vrednot NOV, najaktivnejši pa njen predsednik Rudi Hotujec. Poleg priložnostnega govornika Borisa Grabrijana, direktorja KP Kolpa in občinskega svetnika so nastopili tudi pevci okteta Prelo, učenke Podružnične osnovne šole Adlešiči in recitatorka Tončka Jankovič. Slovesnost je bila zaključena s polaganjem venca k spomeniku borcem in žrtvam II svetovne vojne iz Adlešičev ter Hrvaškim borcem, padlim v obrambi Adlešičev.

 

Govornik se je v govoru dotaknil tako prve svetovne vojne, kakor grozot druge, ter težav s konfliktnimi situacijami po vsem svetu, ter pozval k spravi, medsebojnemu spoštovanju in miru.

Datum novice 01-11-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner