::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePromocija Bele Krajine

 Dodan je še en kamenček v mozaik promocijskih aktivnosti Bele krajine.

 

Že nekaj dni voznike na avtocesti Ljubljana - Zagreb (in obratno) pred odcepom št. 27 Novo mesto - vzhod opozarja neprometna signalizacija - velika tabla, na dve pomembni znamenitosti Bele krajine: zavarovano območje narave Krajinski park Kolpa in staro mestno jedro Metlike.

 

Fotografijama Metliškega gradu in sive čaplje na jezu reke Kolpe so dodani tudi piktogrami, ki obiskovalcem predstavljajo nekatere možnosti preživljanja prostega časa: muzeji, kampiranje, vinske ceste, prenočišča, zavarovano območje narave, čolnarjenje, pohodništvo in turistične kmetije. Seveda pa je možnosti za različne aktivnosti in počitek v deželi belih Kranjcev še veliko več. 

 

Investicija v označbi je bila zelo velik finančni zalogaj in želimo si, da bo prispevala k večji prepoznavnosti narave, kulture in ljudi in vabila obiskovalce skozi vse leto, ne le v času kopalne sezone na naravnih kopališčih čiste reke Kolpe.

 

Vabljeni v Belo krajino! 

Datum novice 24-10-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner