::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSlovenski dnevi v Karlovcu

 Likovna razstava na slovenskih dnevih v Karlovcu!

 

V okviru številnih dogodkov, ki jih skupaj prijavljata Slovensko društvo v Karlovcu in Mestna knjižnica Ivan Goran Kovačič je bila v ponedeljek odprta tudi razstava likovnih del, ki so nastala na mednarodni likovni koloniji Kolpa/Kupa Art  maja meseca v Šokčevem dvoru v Žuničih.

 

Med številnimi sodelujočimi so v sodelovanju s Krajinskim parkom Kolpa kolonijo pomagali izvesti tudi likovni umetniki ULAK iz Karlovca in društvo Zora iz Prilišča ter Artoteka Črnomelj in KUD Preloški muzikanti. Slovenski dnevi v knjižnici pa so prava priložnost za predstavitev teh del. Knjižnica ima tudi sicer bogato zbirko del v slovenskem jeziku, saj tudi na desnem bregu živi precej Slovencev. Danes članov res ni več veliko, a se še vedno udeležujejo različnih dogodkov.

 

Ob kratkem kulturnem programu so nastopil tudi umetniki, direktorica knjižnice in predstavnica Karlovške županije.

 

Razstava bo na ogled do konca meseca, potem pa se seli v Slovenijo.

 

Za naslovnico vabila je bila izmed vseh del izbrana slika amaterske slikarke Jasmine Grabrijan iz Adlešičev, izdelan pa je bil tudi katalog vseh na koloniji ustvarjenih del.

Datum novice 14-10-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner