::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSrečanje skupnosti zavarovanih območij

 Srečanje Skupnosti zavarovanih območij  na Kozjanskem!

 

Od ustanovitve Skupnosti zavarovanih območij v letu 2011 se poleg strokovnega dela odvijajo tudi družabna in strokovna srečanja zaposlenih v teh zavarovanih območjih. Prvič smo se zbrali na Ljubljanskem barju, potem v KP Kolpa, tretje leto v Triglavskem narodnem parku in letos v Kozjanskem regijskem parku.

 

Druženje se je pričelo s predstavitvijo izjemne knjige "Pojoče kobilice Slovenije" v kateri sta avtorja Stanislav Gomboc in Blaž Šegula opisala 99 vrst kobilic v Sloveniji, delu pa je priložena tudi zgoščenka s posnetki zvokov vseh teh kobilic. Sledila je otvoritev tematske fotografske razstave Anje Čop: "Šestnoga čudesa" na kateri smo nekatere od teh kobilic in nočne metulje lahko spoznavali tudi skozi objektiv ter izjemne fotografinje. Sledil je še ogled Čerčkove kmetije z vzorčnim nasadom sadnih dreves in biološke čistilne naprave, ki je postavljena za potrebe upravne stavbe javnega zavoda Kozjanski regijski park. Seveda ni bilo mogoče zaobiti posebnost Podsrede - pranger ali sramotilni steber, ki nosi letnico 1667 in stoji na trgu nasproti nekdanje županove hiše. Nanj je nekoč nekoč trški birič priklenil nepridiprave, ki jih je obsodilo nižje sodstvo in so bili tako izpostavljeni splošnemu zasmehovanju, pred leti pa ga je obnovil Kozjanski park.

 

Po bogatem dnevu in prijetnem druženju na gradu Podsreda pa je že sledil povratek proti domu.

Datum novice 08-09-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner