::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePrva MODRA POLICA v Krajinskem parku Kolpa

 V Baričevi hiši v Prelesju

 

Lidija in Valter, ki sta se pred leti odločila obnoviti in stalno zaživeti v Baričevi hiši v Prelesju v Poljanski dolini, sta se odločila za nov korak - modro - knjižno polico. Ideja o modrih policah se je porodila belokranjski legendi Toniju Gašperiču, učitelju, humoristu, pisatelju, pesniku, voditelju, sicer pa najbolj poznanemu nečaku tete Mare. Prva je bila postavljena 24. avgusta 2011 pred Bistrojem Julija v Metliki. 25. junija 2014 pa je bila otvoritev prve modre police na območju Krajinskega parka Kolpa - v Prelesju pri Starem trgu ob Kolpi. Prvi modri polici v zavarovanem območju narave bodo kmalu sledile nove - nastajale bodo dolvodno - vse do druge meje naravnega parka v 50 kilometrov oddaljenih Dragoših.

 

In modre police so? - Polica modre barve, na kateri so knjige, ki jih lahko vsakdo vzame v roke, jih prelista, prebere, odnese domov in vrne na polico ali pa tudi ne - knjigo lahko tudi obdrži. Na modro polico pa lahko vsakdo prinese tudi svojo knjigo, ki je ne potrebuje več.

 

Modra polica v Baričevi hiši se je danes napolnila do vrha in gotovo bodo prišle še nove.

 

Vi dragi bralci - prebivalci in obiskovalci parka, pa sezite po njih - namenjene so prav Vam.

 

Tekst in foto: Boris Grabrijan

Datum novice 25-06-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner