::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveVelika noč

 Prazniki so za nami, a nekateri nismo utegnili le praznovati, pač pa smo bili zaposleni z različnimi aktivnostmi.

 

Krajinski park Kolpa je sodeloval pri blagoslovu velikonočnih jedi v Malih selih, kjer pa je bilo tokrat rekordno število obiskovalcev. V vasi kjer so stalno naseljene le štiri hiše je takšen velik obisk več kot odličen. Že več let poteka blagoslov ob obnovljeni vaški kapelici SV. Družine, ki so jo zaradi epidemije "španske mrzlice" vaščani Malih sel postavili leta 1903.

 

Vezano na enega največjih krščanskih praznikov - ki je bil tokrat na isti dan za različne verske skupnosti (katolike, pravoslavne, grkokatolike...) - je Krajinski park Kolpa sodeloval tudi pri snemanju oddaje Dobro juto na TV Slovenija. Oddaja je potekala v živo iz tržnice v pasaži Maxija. Poleg mojstric pisanja adlešiških pisanic so v oddaji sodelovale tudi pevke skupne Kresnice-predice in Turistična kmetija Grabrijan, ki je pripravila tradicionalna jedila, ki so jih Belokranjci nekoč uživali na Veliki petek, Veliko soboto in v nedeljo na samo Veliko noč. Odmevna promocija je pomagala tudi k uspešni prodaji peciva in tradicionalnih belokranjskih spominkov – pisanic.

 

Vabljeni tudi k sodelovanju na naših drugih aktivnostih.

Datum novice 20-04-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner