::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveKrajinski park Kolpa v Domžalah

 Dobrodošli v Domžalah,

 

… se imenuje prireditev s katero Občina Domžale vabi slovenske regije in mesta, da se predstavijo Domžalčanom. 

 

Na povabilo župana Tonija Dragarja se je tokrat odzval Krajinski park Kolpa, ki je ponudnike iz zavarovanega območja narave ob Kolpi 12. aprila  organizirano predstavil na Domžalski tržnici. Kulturno društvo KUD Božo Račič iz Adlešič je pripravilo kulturni program, ki je animiral obiskovalce sobotne tržnice; čebelarji, sirarji, pridelovalci sadja, sokov, kisa, belušev in mojstri domače in umetnostne obrti  s pisanicami, lanenim platnom, pletenimi volnenimi izdelki in polsteno volno ter pletarji iz vrbovja in protja ter adlešiškimi pisanicami pa so dopolnili celotno ponudbo Bele krajine.

 

Očitno večja kupna moč Domžalčanov je ponudnike iz Krajinskega parka Kolpa prijetno presenetila, saj je večina predčasno prodala vse pridelke. Nekateri, očitno zadovoljni, so se tudi že odločili, da poskusijo tudi s samostojno redno prodajo, saj je trg v okolici Ljubljane precej boljši kot v domačem belokranjskem okolju.

 

Povabilu KP Kolpa za skupni nastop so se odzvali pridelovalci in mojstri domačih obrti iz vseh krajevnih skupnosti v parku, z izjemo KS Stari trg, ki ni imel ponudbe. Pri skupni predstavitvi je s promocijo Turistične destinacije KOLPA sodeloval tudi RIC Bela krajina. Na prireditvi je nastopila tudi pisateljica Dušica Kunaver, ki je iz svojega zornega kota opisala mitološko obredje, posebno Belokranjsko in pohvalila prizadevanja KP Kolpa za ohranjanje ljudskega izročila.

 

Javni zavod Krajinski park Kolpa nima neposrednega vpliva na kmetovanje in trženje, a z različnimi aktivnostmi – nudenju tehnične in strokovne pomoči ter promocijo - vseskozi prispeva k večji prepoznavnosti in uspešnosti prebivalcev tega odmaknjenega koščka Slovenije.

 

Med gostitelji iz Domžal gre posebna zahvala Vidu Repanšku iz Občine Domžale, ki je veliko pripomogel k uspešni predstavitvi prebivalcev Krajinskega parka Kolpa.

 

Datum novice 14-04-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner