::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSalon des Vacances v Bruslju

 Po uspešni predstavitvi na Nizozemskem,  Krajinski park Kolpa predstavlja ponudbo zavarovanega območja tudi na  počitniškem sejmu v Bruslju – Holiday fair 2014 (Vakantiesalon, Salon des vacances).

 

Na slovenski stojnici kjer se je predstavilo 20 ponudnikov in agencij, pod vodstvom Metke Pirc pa celotno slovensko ponudbo predstavlja Agencija Spirit; – skrbi za animacijo obiskovalcev ekipa iz Bele krajine. V organizaciji RIC Bela krajina sodelujejo poleg JZ KP Kolpa še Hotel Bela krajina iz Metlike in KZ Metlika s ponudbo vin. Z glasbo  diatonične harmonike pa privablja goste mladi harmonikar Miha Veselič. 

 

Brussels Holiday Fair je najpomembnejši turistični sejem v Belgiji in velikan med evropskimi sejmi. Sejem je vsako leto bolj uspešen in priljubljen, od leta 2004 se je obisk povečal za 44 %, število razstavljavcev pa za okoli 30 %. Sejem je priljubljen tako med obiskovalci kakor razstavljavci, saj z jasno vizijo in strategijo razvija platformo, ki nudi turistične informacije belgijskim turistom in strokovnim obiskovalcem. Za Slovenijo je sejem pomemben predvsem zato, ker Belgijci radi potujejo, imajo veliko kupno moč in imajo dobre letalske povezavo z Ljubljano.

 

V letu 2013 je sejem obiskalo 105.413 obiskovalcev (dnevno cca 20.000),

 sodelovalo 748 razstavljavcev iz 65 tih držav,

4 razstavni paviljoni pa obsegajo 40.000 m² razstavnih površin.

 

Na slovenski stojnici so se samostojno predstavili:

Turizem Ljubljana, Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, TIC Tolmin – Julijske Alpe, Kompas, Postojnska jama, Razvojna agencija Sora, Zavod za turizem Kranj, Zavod za turizem Cerklje, Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Center za idrijsko dediščino, Park Škocjanske jame, Terme Krka, Hotel Aleksander Thermana Laško ,Hoteli Bernardin, Randonnée Slovénie, Agencija Palma ter za destinacijo EDEN 2010 in Belo krajino:  RIC Bela krajina, KZ Metlika, Hotel Bela krajina in Javni zavod Krajinski park Kolpa, ki zastopa  vse ponudnike zavarovanega območja narave ter ostala zavarovana območja Slovenije. Predstavitev v Bruslju je posebej podprla Turistična kmetija Žagar iz Damlja tudi s ponudbo spominkov, žganj, sokov in bovliji.

 

Slovensko stojnico je na kulturni praznik 8. februarja obiskal tudi vodja stalne misije  pri EU - veleposlanik dr. Rado Genorio s soprogo in pohvalil domiselno in originalno predstavitev Slovenije na tem pomembnem sejmu, v prestolnici Evrope. V soboto je prišlo na stojnico tudi veliko Slovencev živečih v Belgiji in se pridružilo zdravici ob kulturnem prazniku, ko smo skupaj tudi zapeli slovensko himno.

 

Dan pozneje v nedeljo 9. februarja pa nas je obiskal tudi veleposlanik RS v Belgiji in Luksemburgu nj. ekselenca Matjaž Šinkovec s soprogo in sodelavci na veleposlaništvu, ki je prav tako opazil unikatnost in odmevnost belokranjske in vse slovenske predstavitve v Bruslju in nas povabil k tesnejšemu sodelovanju pri bodočih predstavitvah na tem območju.

 

Organizatorji sejma poročajo, da so prodali 100.576 vstopnic, sodelovalo pa je 724 razstavljavcev iz vsega sveta.

 

Boris Grabrijan

Datum novice 11-02-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner