::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSlovenski turistični ponudniki na počitniškem sejmu na Nizozemskem

Krajinski park Kolpa in belokranjski turistični ponudniki se predstavljajo na sejmu turizma Vakantiebeurs v Utrechtu na Nizozemskem.

 

Vakantiebeurs je največji sejem v Beneluxu. Običajno ga obišče več kot 100.000 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti. Predstavlja se dobrih 1.400 razstavljavcev iz celega sveta. Dogodek je idealna priložnost za osebno srečanje novih strank in številni ponudniki turističnih uslug to tudi dobro izkoristijo.

 

Za Nizozemske obiskovalce je značilno, da radi raziskujejo Slovenijo z lastnim avtomobilom (individualne touring počitnice) in so na svojih počitnicah aktivni (kolesarjenje in pohodništvo). Zaradi tega je velika večina turističnih prenočitev gostov iz Beneluksa ustvarjenih v Sloveniji v času poletne sezone. Tudi v KP Kolpa imajo z njimi dobre izkušnje, vse več pa je gostov, ki si želijo individualna vodenja v zavarovanem območju. Nizozemska, ki je le dvakrat večja od Slovenije ima dobrih 16 milijonov prebivalcev z dobrim standardom, saj njihov bruto nacionalni prihodek na prebivalca znaša skoraj 36.000 €. To in dejstvo, da iščejo možnosti preživljanja prostega časa v ohranjeni naravi nam daje možnosti, da jih v bodoče več privabimo tudi na naše območje.

 

Ves čas predstavitve tečejo številne animacije gostov, ki privabljajo potencialne partnerje in obiskovalce. Belokranjska ekipa poleg odličnih vin KZ Metlika nudi v organizaciji KP Kolpa tudi odlično belokranjsko pogačo, pisanje Adlešičkih pisanic, pletenja in polstenja domače ovčje volne ter glasbe tudi informacije o možnostih obiska in bivanja v Beli krajini.

 

Na slovenski stojnici, ki jo v imenu SPIRIT (nekdanji STO) vodi Metka Pirc se predstavlja največ ponudnikov doslej: Poleg Belokranjcev v organizaciji RIC Bela krajina, Hotela Bela krajina in KP Kolpa ter še enega zavarovanega območja Park Škocjanske jame, še Turizem Ljubljana, LTO Prlekija Ljutomer,Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, Terme Čatež, Julijske Alpe, TIC Tolmin, Kompas, Postojnska jama, HIT Nova Gorica,Razvojna agencija Sora – Turizem Škofja Loka, Zavod za turizem Kranj,Center za razvoj podeželja TRG VIPAVA – TIC Vipava, Zavod za turizem Cerklje, Javni zavod Turizem Radovljica, Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, TIC Kamnik, Ekotur d.o.o. – Vila Aina, Kobilarna Lipica, Center za idrijsko dediščino, Turistično društvo Bohinj – Kamp Danica.

 

Pot Krajinskega parka Kolpa na sejem v Utrecht je s sponzorstvom podprla tudi Adria mobil d.d. iz Novega mesta.

 

Datum novice 17-01-2014 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner