::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave10. obletnica okteta PRELO

 Glasbeni večer v Beli krajini!

 

V soboto 23. novembra je bilo v Beli krajini pestro glasbeno dogajanje. Med drugim so v Adlešiškem Domu krajanov svojo deseto obletnico delovanja proslavili tudi pevci okteta Prelo, ki deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Božo Račič Adlešiči. Glavni gost večera pa je bil rojak: Šuljkov Robi iz Šuštarič, ki ga nekateri poznajo tudi po imenu Robert Pešut - Magnifico.

 

S Prelci in ob spremljavi tamburašev je zapel tudi legendarno "Pastirče mlado i milo...", sicer pa je predstavil nekaj svojih novih skladb (iz projekta Montevideo - bogtevideo) in seveda znane hite, kot "Magnifico je peder". Predsednica KUD Božo Račič Adlešiči Majda Veselič je v nagovoru orisala delo in člane Prela v zadnjih desetih letih, predstavnica Javnega sklada za ljubiteljsko kulturo Helena Vukšinič je nekaterim članom okteta (tistim, ki tega niso prejeli že prej) za njihovo desetletno delovanje podelila tudi priznanja.

 

Čestitke našim Prelcem in hvala Robiju in Acotu ter članom ansambla, da so si v veliki zaposlenosti  - razpeti med Italijo in Beogradom vzeli čas za domače Adlešiče in pripevali kamenček v kulturni mozaik Bele krajine. Program je zelo lepo povezovala Tončka Jankovič, ki je tokrat "divanila" izključno po Adlešičko in tudi Magnificu je brezhibno tekla beseda v domačem narečju.

 

Zahvala gre vsem sponzorjem in prostovoljcem društev, podjetij, podjetnikov, zavodov in posameznikom, ki so pripomogli k izvedbi koncerta.

 

Datum novice 24-11-2013 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner