::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSvetovni dan živali

 4. oktober je Svetovni dan živali, ko goduje sv. Frančišek Asiški!

 

Na tak dan je prav, da se spomnimo živali v našem okolju. Te nam pomagajo pri delu, nas oblačijo, obuvajo in hranijo, vedno pa nam nudijo tudi veliko zabave, ne glede na vrsto živali. Prav je, da se še posebej spomnimo na ogrožene vrste, ki jim mogoče grozi celo izumrtje in pomislimo ali smo tudi sami kaj prispevali, da to preprečimo. Zavedati pa se moramo tudi dejstva, da so rejne živali namenjene uporabi in bodo preživele le če jih bomo uporabljali - skladno z njihovim namenom.

 

Sveti Frančišek Asiški je zavetnik živali, narave, čistega okolja, varstva okolja, ptic, rib, rastlin, trave, cvetja in trgovcev.

 

Ob tej priložnosti smo v KP Kolpa pripravili izobraževanje:

Popestritev kulinarične ponudbe turističnih kmetij z mesom in mlekom drobnice, v sredo, 16. oktobra 2013, v Šokčevem dvoru v Žuničih.

 

V petek, 4. in v  soboto 5. Oktobra, pa je v KP Kolpa potekalo izobraževanje

MOŽNOST DVIGA KONKURENČNOSTI IN PRIHODKA NA KMETIJAH Z DOPOLNILNIMI DEJAVNOSTMI

Tema:  NOV IZDELEK – OD ZAMISLI DO USPEŠNE PRODAJE. Udeleženci dvodnevnega izobraževanja bodo nadgradili svoje znanje s strokovno ekskurzijo in ogledom primerov dobre prakse.

Datum novice 14-10-2013 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner