::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePredstavitev KP Kolpa in Bele krajine

 Promocija Krajinskega parka Kolpa in Bele krajine

 

V soboto 24. avgusta je odprl vrata že 51. Sejem AGRA. Ta mednarodni sejem kmetijstva in živilstva se je razvil v osrednji sejem te vrste v tem delu Evrope. Letos je na skupno 68.300 m2 razstavnih površin gostil 1.730 razstavljavcev, od tega 510 tujih, ki prihajajo iz 29 različnih držav. Pričakujejo, da bo letos obiskalo sejem vsaj toliko obiskovalcev kot lani, ko se jih je v šestih dneh zvrstilo 120.000, ki so si ogledali razstavne prostore, razstave živali in vzorčne nasade in se udeležilo številnih strokovnih predavanj in prikazov.

 

Tudi Javni zavod Krajinski park Kolpa se na tem sejmu predstavlja že vse od ustanovitve zavoda. Tokrat so na predstavitvi prva dva dni sejma sodelovali tudi ponudniki - rokodelci iz zavarovanega območja. Dinamična stojnica, ki so jo popestrili zanimivi izdelki domače obrti, slikovna, glasbena in pisna predstavitev parka ter rokodelci, ki so prikazovali svoje spretnosti je pritegnila pozornost številnih obiskovalcev. S svojim obiskom je vse sodelujoče, ki so se trudili prispevati kar največ, večkrat razveselil tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Na stojnici KP Kolpa pa so se zadržali tudi: Predsednik republike Borut Pahor, predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratovšek, minister za obrambo Roman Jakič in številni poslanci ter diplomati. Zelo veseli smo bili tudi visokih funkcionark iz našega lokalnega okolja: državne sekretarke mag. Tanje Strniša in vodje kabineta ministra Darje Kapš; obe iz MKO. Vse od ustanovitve Skupnosti naravnih parkov Slovenije je predstavitev zavarovanih območij usklajena in enotna, tokrat pa je prvič potekala na osrednjem razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo in okolje. V soboto in nedeljo sta Skupnost naravnih parkov Slovenije zastopala Krajinski par Kolpa in Triglavski narodni park. V vsej dolgoletni zgodovini sejma se je letos zgodilo prvič, da je sejem odprla ženska, v soboto je to v Gornji Radgoni storila premierka mag. Bratovšek.

 

Bela krajina in park se je predstavila tudi v Portorožu V okviru predstavitve Belokranjskih ponudnikov, ki jo je organizirala gospa Monika Bračika, so se skozi ves teden v Portorožu predstavljali različni akterji iz področja turizma. Gostilna Oštarija na osrednji Portoroški rivieri je nudila kot osrednji menu »Belokranjsko kosilo«, v njenem preddverju pa so se vsak dan predstavljali drugi ponudniki. Prijaznemu vabilu organizatorjev se je odzval tudi Javni zavod KP Kolpa in predstavil domačinom in gostom iz vsega sveta naravo, kulturo in domače obrti iz tega področja. Posebno tujce je pritegnilo spletanje izdelkov iz ličkanja, ki ga najbolje pozna Slavica Jankovič, Tončka Jankovič, pa se je predstavila s težkim pletivom iz domače ovčje volne. Turisti so si z zanimanjem ogledovali promocijski material o Kolpi in naravi v reki ter ob njej. Pozornost mimoidočih pa smo uspeli pritegniti šele v večernih urah, saj se obiskovalci čez dan na vročem mediteranskem soncu niso mogli zadržati dalj časa. 

 

Zapisal: Boris Grabrijan

 

 

Datum novice 27-08-2013 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner