::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveKolesarjenje ob Kolpi

Kolpa in Kupa sta eno!

 

Športno društvo »Kupa Pribanjci« iz Hrvaške prireja že tradicionalno kolesarjenje, ki ga imenujejo »Biciklijada treh rek«.

 

Tri reke sta hrvaški Dobra in Mrežnica ter Kolpa, ki si jo s sosedi delimo. A kolesarjenje le mesec dni pred pridružitvijo Republike Hrvaške Evropski uniji bo nekoliko drugačno, saj bo potekalo le ob mejni reki Kolpi. Kot se za prijatelje spodobi – polovica po Slovenski in polovica po Hrvaški strani.

 

Start kolesarjev v nedeljo ob 9. uri v Kasunih na Hrvaškem, prehod meje na mednarodnem mejnem prehodu Vinica/Pribanjci in s tem vstop v zavarovano območje Krajinski park Kolpa. Nato skozi Zilje in postanek v Grdunih v Centru za doživljanje biodiverzitete Javnega zavoda Krajinski park Kolpa. Tu jih pričakajo Preloški muzikanti, člani GD Zilje in Turistična kmetija Čemas in seveda Krajinski park Kolpa. Nato nadaljevanje poti skozi Žuniče do Adlešičev s polurnim postankom, ki ga pripravi Društvo prijateljev mladine Adlešiči, KUD Božo Račič Adlešiči, Gostišče Veselič Podzemelj in Krajinski park Kolpa.

 

Kolesarji zapustijo R Slovenijo na maloobmejnem prehodu Krasinec/Pravutina in se ob Kolpi vračajo proti Kasunom. Daljši postanek za kosilo na Pravutini, krajši pa na Prilišču ki ga pripravi Udruga Zora. Po 64 kilometrih v Kasunih zabava za vse.

Dan pred biciklijado odraslih, pa se bo odvila še veliko krajša »otroška biciklijada« le v okolici Kasunov.

 

Domačine na obeh bregovih reke Kolpe združuje veliko skupnih stvari in prijateljske ter sorodstvene vezi. S priključitvijo R Hrvaške Evropski uniji, pa bomo še korak bližje k odstranjevanju administrativnih ovir.

Glavna promotorja dogodka sta zakonca Bosanac, ki živita podobno življenje kot nedeljska biciklijada: Zalka je Slovenka, Zdenko Hrvat, živita na Hrvaškem, podjetje pa imata v Sloveniji in dnevno večkrat prečkata Kolpo...

 

Podrobnejše informacije v priloženem letaku v hrvaškem jeziku.

 

Več o dogodkih iz minulih let na:

http://www.sd-kupa.hr

 

Datum novice 29-05-2013 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner