::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePohod treh generacij

 

Na podružnični osnovni šoli v Adlešičih so v soboto 11 maja že tretjič pripravili "Dan druženja- pohod treh generacij". Poleg same prireditve je tradicionalen tudi dež, ki spremlja pohodnike, a to ne povzroča slabe volje - mogoče je udeležencev kaj manj in tudi vsega se ne da početi kar je bilo načrtovano; a druženje vseeno je in to zelo uspešno in prijetno. Vsako leto tako spoznavamo nove babice in dedke, ki veselo spremljajo mlade nadobudneže.
 
Zaradi dežja, ki ni dovoljeval hoje po stezah, so se babice in dedki, očetje in mamice, ter seveda učenci in tudi njihovi mlajši bratci in sestrice odpravili po utrjenih poteh Šašljeve učne poti. Iz Adlešičev med vinograde na Priložniku in v Velika in Mala Sela, pa mimo Male Plešivice v Adlešiški Dom krajanov na zakusko in podelitev nagrad. Nagrajena je bila najštevilčnejša družina, najstarejši in najmlajši udeleženec. Najmlajši, ki je pogumno korakal vsaj del poti, potem pa je užival v maminem naročju je bil mali Kovač iz Gorenjcev - Nejc Miketič.
 
Prva postaja je bila v velikih Selih na kmetiji Vučji ogrizek - za starejše malce degustacije domačih dobrot, za mlajše pa igra s psi, pestovanje kuncev, jagnjet in tudi pujskov. Za številne (čeprav so to otroci iz podeželja) je bila prava atrakcija tudi krava s teletom, zagotovo pa velika redkost - prašiči in svinja z mladiči pasme bela mangulica, ki jih v Sloveniji skorajda več ni. Naslednja postaja ob poti ob apnenici in vuglenki (kopi za kuhanje oglja) obe postavljeni s sredstvi projekta LEADER - LAS DBK. Pa še obisk pri Hrusti in proti domu.
 
Zaradi dežja je odpadlo načrtovano postavljanje ptičjih valilnic ob učni poti, ki so jih učenci izdelali na delavnici v Krajinskem parku Kolpa, zato bomo to aktivnost izvedli ko bo primerna priložnost.
 
Zapisal: Boris Grabrijan  
Foto: Duška Petruna, Boris Grabrijan
 
Datum novice 13-05-2013 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner