::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveLjudje in zemlja v Krajinskem parku Kolpa

RTV Slovenija posnela oddajo na zavarovanem območju ob Kolpi!

 

Mariborsko uredništvo oddaje Ljudje in zemlja se je odločilo posneti oddajo o možnostih kmetovanja na zavarovanem območju in za cilj so si kljub oddaljenosti izbrali Belo krajino. Prizadevanja za ohranitev ogrožene vrste ovac – belokranjske pramenke  so posneli na Štrekljevcu, pri podpredsedniku Društva rejcev drobnice Bele krajine Stanetu Pašiču. Rejec sicer ne pase na območju Krajinskega parka Kolpa kjer je doma večina populacije te avtohtone ovce, so pa ovce prišle od tod.

O težavah, prednostih, pogojih in možnostih kmetovanja na kraškem območju globokih vrtač, suhih steljnikih in poplavnih ravnicah ob Kolpi bo govorila TVoddaja, ki bo na sporedu v nedeljo 7. Decembra ob 12 uri na Prvem programu RTV Slovenija. Ekipo KP Kolpa so televizijci posneli na delu v parku, vključno z informacijskih središÄem Šokčev dvor, pospremili pa so jih tudi na zimske urice v Metliko.

 

Na fotografijah utrinki iz snemanja, vključno z voditeljico Irmo Ferlinc Guzelj, ki je trenutek prostega časa izkoristila za crkljanje z mladimi šarplaninci.

Vabljeni pred male zaslone v nedeljo.

 

Datum novice 02-12-2008 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner