::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePolnočnica ob zvokih tamburic

 

Polnočna maša v cerkvi sv. Nikolaja v Adlešičih!
 
Opolnoči (pa tudi prej) so se po vsem svetu odvijala slavnostna bogoslužja ob največjem krščanskem prazniku - Božiču; ki obeležuje rojstvo Jezusa Kristusa.
V Adlešiški cerkvi sv. Nikolaja, kjer je sv. Mašo daroval župnik Vinko Guna, je bilo tokrat še posebej slovesno, saj so se cerkvenim pevkam pridružile tudi pevke Kulturnega društva Božo Račič Adlešiči, poseben čar pa je svetemu večeru dodala tudi tamburaška skupina, ki je z značilnim zvokom tamburic vzbudila posebens čustva v srcih krajanov.
Tako slovesne polnočnice v Adlešičih ne pomni nihče; farani pa si takšne, danes izražene enotnosti in sloge želijo tudi v vsakdanjem življenju.
 
Tako kot je to opaziti tudi pri slavnostnih bogoslužjih v pravoslavni cerkvi v bližnjih Miličih (ki jo obiščejo katoliki), so se danes slovesne maše v Adlešiški katoliški cerkvi udeležili tudi naši sosedje iz pravoslavne občine Marindol ter potrdili več stoletij staro prijateljstvo in spoštovanje različnosti, ki odlikuje Belo krajino, ki je vedno združevala katolike, pravoslavne in grkokatolike, danes pa tudi vernike drugih veroizpovedi.
 
Foto: Tončka Jankovič, Boris Grabrijan
 
 
Vesel božič vsem zeli ekipa Krajinski park Kolpa!
 
Datum novice 25-12-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner