::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveNova turistična pridobitev v Krajinskem parku Kolpa

 

Ob 12 uri in 12 minut!
 
V sredo 12. 12. 2012 ob 12 uri in 12 minut ter 12 sekund in 12 stotink bi morala biti otvoritev novega turističnega objekta družine Madronič v Prelesju pri Starem trgu ob Kolpi... (kot je komentiral humorist Šlajsar, ki je povezoval prireditev)..., če na otvoritev ne bi zamudila črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič. Tako je pač otvoritev stekla nekaj sekund pozneje. Madroničevi so z veliko investicijo, ki pomeni pomembno pridobitev za celotno pokoplje pričeli že pred 11 leti. Najprej so se spopadli s pridobivanjem papirjev, pozneje pa finančnih sredstev.
 
Madronič gostinstvo in turizem d.o.o. je uspešno družinsko podjetje, ki je zraslo iz turistične kmetije, z dobrim delom, odlično kuhinjo (ki pripravlja legendarno, povsod poznano Madroničevo postrv) in izrednim okoljem ob čisti Kolpi pridobilo veliko gostov, ki jih vseh v starem objektu niso več mogli ustrezno postreči. Poleg nezadostnega prostora in zastarele opremljenosti, je bil stari objekt znan predvsem po tem, da ga je ob visokih vodostajih poplavilo, a so visoke vode vedno zelo uspešno premagovali in niso trpeli škode zaradi poplav.
 
Nov objekt je poplavno varen, sodobno opremljen in prijetno urejen. Poleg gostinskega dela, pa bodo Madroničevi kmalu dokončali tudi prenočitvene kapacitete - 10 sob z možnostjo nočitve 30-40 gostov. Zgodovine družine mlinarske družine Madronič, ki se je v Prelesje priselila pred 70-imi leti iz Daljnih njiv in Špeharjev je zelo lepo v svojem govoru orisal Peter Madronič, brat sedanjega lastnika Ivana Madroniča. Gostom pa sta svoje ambicije predstavila tudi Ivan in njegov sin Peter, ki skupaj s sestro Matejo (in manj zgovorno mamo, ki dela kot glavna kuharica, gospodar pa pravi, da je veliko, veliko več) nadaljujeta družinsko tradicijo. Program v katerem so nastopili Toni Verderber in Sodevski tamburaši je povezoval in goste tudi zabaval Vinko Fugina - Šlajsar.
 
Čestitke uspešni družini, ki ji posli tečejo dobro - kot so rekli sami: "predvsem zato ker so složni".
 
 
Datum novice 12-12-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner